Algemeen

Uiteraard is het clubhuis alleen te gebruiken indien je over een geldig lidmaatschap pas beschikt, welke je dan ook altijd bij je dient te hebben als je gaat spelen. Introducees moeten zich kunnen legitimeren d.m.v. introduceepas. Alle leden moeten er op toe zien dat er geen mensen, zonder voornoemde legitimatie, gebruik maken van de banen en/of het clubhuis.

In het clubhuis tref je een kantine aan met bar en koelkast en achter de bar de keuken (ook wel kleine berging genoemd), met daarin diverse voorzieningen zoals een aanrechtblok, een kast met kopjes etc. Verder zijn er twee kleedkamers, elk met een douche en toilet.

Het bestuur geef je, met de sleutels, de beschikking over het clubhuis en schenkt je dus het vertrouwen, dat alles op een juiste en correcte manier gebruikt zal worden. Laat alles dus achter zoals je het zelf zou willen aantreffen.

Als je gebruikt maakt van de koelkast, in de kantine, om een of meerdere consumpties te gebruiken, dan is het uiteraard ook de bedoeling te betalen conform de prijslijst.

IMG_6122

Zorg bij het verlaten van het clubhuis dat:

  • alle verlichting uit is
  • verarmingen op de juiste standen staan (vergeet de ventilator van de kleedkamer niet uit te zetten)
  • alle deuren zijn afgesloten

Verlichting

Lichtschakelaar kantine – bij binnenkomst gelijk rechts. Met deze schakelaar schakel je ook de verlichting boven de, aan de achterzijde gelegen, kleedkamerdeuren in. In de keuken, gelijk links om de hoek, vind je een schakelkast (achter een deurtje). Daarin diverse schakelaars die, daar waar nodig voor de tennisclub, gekenmerkt zijn.  Bijvoorbeeld kleedkamer dames/heren en keuken. Ook vind je een schakelaar voor de, als dit gezien de temperatuur nodig is, verwarming van de kleedkamers.

Baanverlichting

IMG_4037Als het nodig is de baanverlichting te gebruiken, zit er een aan/uit schakelaar (groene knop voor inschakelen en de rode knop voor uitschakelen), rechts aan de zijkant, in de schakelkast. Na het inschakelen duurt het ong. 5 minuten voordat de verlichting op volle sterkte is. Het kan wel eens, een heel enkele keer, voorkomen dat bij het inschakelen van de baanverlichting de aardlekschakelaar uitgeschakeld wordt. Dit is een draaischakelaar en bevindt zich onder in de schakelkast, ongeveer in het midden. Let goed op de positie van deze aardlekschakelaar zodat je hem, ook als alles donker is, kunt vinden.

Let op: Stop je met spelen en is er niemand na je, schakel dan de baanverlichting zo snel mogelijk uit i.v.m. energie- en kostenbesparing.

Verwarming

De verwarming van de kantine wordt geregeld middels een ‘muurkachel’. Recht in het midden van deze kachel, zit een klepje met daarachter de bedieningsknoppen. Ook hier geldt de regel om de temperatuurregelaar zo snel mogelijk terug te zetten. Tijdens de winterperiode op een stand tussen 1 en 2. Bij extreme kou 3.

De verwarming van de kleedkamers schakel je in met de schakelaar, rechts boven in de schakelkast, gekenmerkt met ‘heater tennisclub’. Dit alleen nog maar de ventilator voor de verwarming. Deze ventilator moet, mag gebruik, altijd uitgeschakeld worden. Dit om eventuele oververhitting, met alle gevolgen van dien, te voorkomen. De temperatuur in de kleedkamers kun je, na het inschakelen, regelen met een thermostaat die (rechts om de hoek) in de herenkleedkamer zit.

Grote berging

In deze berging bevinden zich nog een koelkast t.b.v. voorkoelen van frisdrank etc. en een voorraadkast en kast t.b.v. materialen/gereedschappen.

Sleutels

Om gebruik te maken van ons clubhuis heb je, behalve bij de door de club georganiseerde activiteiten, een sleutel nodig. In verband met het sluiten van de portierplek, is er geen centrale plek meer voor het afhalen van de sleutel. We roepen leden op zich te melden bij het bestuur, indien er behoefte is aan een eigen sleutel. Deze kan dan tegen betaling geregeld worden.

De sleutels voor de kleedkamers en de grote berging hangen aan de bar.